ŽUPA SVETOG JURJA MUČENIKA I SRCA MARIJINA

Pišite nam, hvalite nas, recite nam kako da budemo bolji, šaljite fotografije ili tekstove. 

Dragi naši župljani, župljani u dijaspori  i vi koji ste ostali u Hrvatskoj ali živite u nekom drugom mjestu, ovo je vaša stranica – PIŠITE NAM.

Ukoliko imate nekakav prijedlog, ako imate neku informaciju iz povijesti Kaniške Ive, fotografije, video i dr. ?  Želite li komentirati ovu stranicu? Pošaljite nam svoje mišljenje. Pišite nam o Kaniškoj Ivi nekada i danas, o vašim sadašnjim župskim zajednicama. Želite kontaktirati nekoga od nas iz administracije ili župnika ?

Možete napisati komentar na dnu stranice.  Ako imate fotografije ili tekst koji želite da objavimo na stranici,  možete nam poslati na gmail adresu:     zupa.kaniska.iva@gmail.com

Fotografija mora biti jpeg, skenirana u kvaliteti – 300 dpi. 

S osobitom radošću očekujemo pisma od vas koji ste se iselili s područja naše župe. Važno je samo da se rado sjećate svog rodnog kraja, svojih prijatelja, rođaka i  drugih dragih ljudi koji ovdje žive. 

Hvala vam!

 

KONTAKT PODACI ŽUPE;

ADRESA ; Župa Sv.Jurja Mučenika i Srca Marijina, Kaniška Iva 93, 43283 Kaniška Iva

TEL ; 043/521-019        MOB;  Župnik Kristijan Bogdan  091/788 2183

EMAIL Župe ; (Župnik, Milan, Robert)  zupa.kaniska.iva@gmail.com

12 Odgovora na PISMA ŽUPLJANA

 • Fra Bonaventura Duda 1924-2017
  Biti mu daj Gospodine, s osmjehom koji je osvajao s osmjehom gromoglasnog smijeha s osmjehom mira, s osmjehom radosti, s osmjehom predanosti.

  Biti mu daj Gospodine s pogledom Tvoje ljubavi, koji je milovao s pogledom nebeskog anđela, koji nas je pratio.

  Biti mu daj Gospodine, u krilu Majke Božje koju je sinovski ljubio pogledom u Nebo milovao osmjehom slavio.

  Biti mu daj u Tvome raju, Gospodine!

 • Dragi župljani. Obradovali ste me povjesnom pričom o sv. Florijanu, a osobito video zapisom patera Ike. Nastavite tako! Čestitam vam na radu i neka vas sve i dalje prate dobri anđeli! Nastavite

 • Željko Arić
  8. travnja 2017.

  Poštovani velečasni,evo slučajno ili ipak sa razlogom naišla sam na stranice vaše župe od svega srca se i ja zahvaljujem što sam pročitala vašu Uskrsnu poruku što zaista srce ispunja radošću ! Želim Vam i svima Sretan i radostan Uskrs! Gordan Arić

 • Marija Kichl
  24. prosinac 2014.

  Poštovani gospodine velečasni, poštovani Milane,
  sretne i blagoslovljene Božićne blagdane i sretnu i uspješnu Novu godinu, uz još više lijepih aktivnosti i događanja u našoj crkvi i oko nje, Vama kao i svima župljanima, od sveg srca želi
  Marija Kichl (Ferenčaković)

 • From: Dubravka Jelčić
  200 godina župe Kaniška Iva

  Bilo je prekrasno na proslavi 200 godina župe. Trodnevnica duhovne obnove zasigurno je svakome donijela plodove. Završetak slavlja, u nedjelju, uveličao je biskup Vjekoslav Huzjak i naš dragi Bog darivajući nam prekrasan, topao, sunčan dan. Bilo je ića i pića za svakoga. Svatko se osjećao pozvan. Nogometna utakmica na Ribnjacima pokazala je da se i po blatnom terenu može igrati i biti sretan. Nije nam se dalo rastati i ići kući.
  Hvala svima koji su omogućili proslavu ove obljetnice, a osobitio pater Kristijanu, jer bez njega i njegova predanja Bogu ništa ne bi bilo. Čuvali vas sve dobri anđeli!
  Dubravka Jelčić

 • Poštovani administratori Milane i Roberte, te poštovani župniče Kristijane,

  Želi bih Vas sve pohvaliti na izradi ovako lijepe i sadržajne web stranice Župe Kaniške Ive.
  Vjerujem da negdje među starim slikama imam i nekoliko slika vezanih uz Crkvu i Kanišku Ivu iz starih dana. Ovih dana ću ih potražiti i ukoliko ih nađem
  skenirati ću ih i poslati Vam na mail župe.

  Nadalje, ako imate u planu kakve aktivnosti na uređenju prostora oko kapelice Svetog Roka možete računati na pomoć od obitelji Mihalić, bilo da se radi o materijalnoj pomoći ili o pomoći oko realizacije određenih ideja vezanih uz uređenje samog okoliša.
  Npr. nasipavanje zemlje i sijanje trave kako bi se olakšala košnja oko same kapelice, postavljanje stupića kako bi se onemogućilo parkiranje vozila oko kapelice, izrada klupa kako bi se olakšala molitva ispred kapelice , i slično.

  Tata je uspio nabaviti kip Isusa kojeg bi želio pokloniti Župi Kaniška Iva. Riječ je o bakrenom odljevku veličine (duljine) oko 50 cm.
  Kip je vrlo kvalitetno izliven s velikim brojem detalja. Potrebno ga je samo očistiti finom četkom i prelakirati kako bi mu se vratio originalni sjaj.
  Mogao bi se napraviti odgovarajući drveni križ za Isusa i postaviti ga ili u kapelicu Svetog Roka ili u Crkvu.

  Još jednom čestitke na izradi web stranice koja će župu i mjesto kanišku Ivu prezentirati po nečemu dobrom i lijepom.

  Hvaljen Isus!

  Lijep pozdrav,
  Davorin Mihalić, dipl.ing.stroj.

 • Jučer mi je E-mailom došlo još jedno pismo sa nekoliko fotografija u privitku. Pišite nam i šaljite fotografije. Skenirajte ih na 300 dpi jednu po jednu, zbog bolje kvalitete. Hvala svima vama koji nam šaljete svoje fotografije.

  ____________________________________________________________________________________________________________________________
  Dragi Kanizani,

  Ja sam Anita Seinen-Trputac iz Nizozemske i nasla sam stare slike od moj pok. otac Tomo Trputac roden 30.03.1936. iz Kaniska Ive (u sredini golman).

  Molim Vas stavi to na vasa website. Puno hvala svima !

 • Dragi moji Kanižanke i Kanižani, kroz ovu Web stranicu ste mi vratili puno lijepog djetinjstva. Svi događaji u crkvi su bili jako lijepi i drago mi je da se svi mi možemo podsjetiti na ta dobra, stara vremena. Pratim Vas stalno i lijepo Vas je makar na ovaj način vidjeti i prepoznati draga lica…samo dalje tako. Svako dobro. Anica Trputac-Sabic

 • Prije nekoliko dana došlo nam je E-mailom još jedno pismo sa nekoliko fotografija u privitku. Pišite nam i šaljite fotografije. Skenirajte ih na 300 dpi jednu po jednu, zbog bolje kvalitete. Hvala svima vama koji nam šaljete svoje fotografije.
  ______________________________________________________________________________________________________________________________

  Dragi naši Kanižani,
  Jako nam se sviđa kako ste uredili stranice o Župi Kaniška Iva.
  Ponosni smo na Vas, samo tako naprijed.
  Mi Vam šaljemo nešto fotografija, ako Vam što od toga može pomoći.
  Spremni smo Vam pomoći i slobodno nam se obratite, biti će nam drago.

  Zahvaljujemo Vam na dosadašnjem trudu i
  Srdačno Vas pozdravljamo
  Ivan i Rozalija Radočaj

 • Postovani gospodine velečasni,
  čestitam na ideji i izvedbi web stranice Župe Kaniska Iva. Fotografije, na kojima sebe ne nalazim jer sam prije njihovog nastanka otisla iz K. Ive, podsjetile su me na neke događaje i atmosferu iz moga djetinjstva. Također sam na njima našla, što me je posebno dirnulo, svoga brata kao prvopričesnika i oca Martina Ferenčakovića koji je bio orguljaš od 1943. pa sve do svoje smrti 1996. I sama posjedujem nesto starih fotografija (moj otac s kardinalom Kuharićem, s pjevačkim zborom, prva pričest itd), pa ukoliko se u međuvremenu ne pojave kod nekoga drugoga, mogu Vam ih dostaviti kada dođem na svoj ljetni boravak u K. Ivu.

  Ovi prikazi iz prošlosti i aktualne novosti i događanja, puno mi znače, jer je zima dugačka i dosadna, pa si na taj način prikraćujem dane čekanja do proljeća i dolaska u K. Ivu. I dalje s nestrpljenjem očekujem još vijesti i fotografija iz Župe Kaniška Iva.

  S poštovanjem,
  Marija Kichl

 • Dragi zupljani izradili ste jako lijepu i korisnu web-stranicu. Nadajmo se da ce ovo biti pocetak uspjesne suradnje i povezivanja domovinske i iseljene crkve, a samim time i pocetak obnove zajednicke nam zupe. Mozda bi bilo dobro otvoriti i facebook stranicu za mlade clanove nase zupe kako u domovini tako i u dijaspori.
  Srdacan pozdrav i puno uspjeha u daljnjem radu.

  • Hvala na čestitkama i podršci. U pripremi imamo još puno materijala iz kojih će se vidjeti što trenutno radimo u župi, ali i ono što se proteklih stotinjak godina radilo. Vjerujem da će se mnogi naši župljani u dijaspori prepoznati na starim fotografijama. Mnogima će to izmamiti suze na oči i podsjetiti ih na mladost provedenu u domovini. Pošaljite nam koju fotku iz crkve koju vi posjećujete ili ako sudjelujete u nekim aktivnostima u Crkvi.
   Prijedlog za Facebook stranicu je dobar i to ćemo prepustiti zajednici mladih u župi.
   Pišite nam opet. Pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

DONACIJE ZA OBNOVU ŽUPNE CRKVE

ŽUPA SV. JURJA MUČENIKA I SRCA MARIJINA

KANIŠKA IVA 95

43283 KANIŠKA IVA

Žiro račun župe, kunski i devizni :

IBAN računa:

HR4923400091110496669

BIC / SWIFT CODE: PBZGHR2X

Privredna banka Zagreb

Arhiva