ŽUPA SVETOG JURJA MUČENIKA I SRCA MARIJINA

 

  • Na sam dan Gospe Lurdske 11.02. u 17 sati Svetu Misu predslaviti će VLČ. STJEPAN ŠKVORC, ŽUPNIK U GAJU. Pod tom Misom svi koji su bolesni moći će primiti sakrament Bolesničkog pomazanja, taj sakrament je znakovito djelo, slavlje praćeno molitvom po kojoj Crkva podiže bolesnika u njegovoj vjeri u Krista. Taj sakrament je povezan s jednom od najvećih teškoća koje pritišću ljude, a to je bolest i starost. Crkva tim sakramentom preporučuje teško bolesne vjernike trpećem i proslavljenom Kristu da ih pridigne i spasi, pače da postignu i ozdravljenje ako im to koristi za duhovno spasenje. To nije sakrament samo za one koji se nalaze u skrajnjoj životnoj pogibelji. Prikladno je vrijeme za njegovo primanje netom se vjernik zbog bolesti ili starosti nalazi na početku smrtne pogibelji. Da bi netko primio na Dan Gospe Lurdske ovaj sakrament ozdravljenja, potrebno je imati određene uvjete i razloge: treba bolovati od neke bolesti, treba biti u milosnom stanju to znači bez teškog grijeha tj. ispovjeđen i imati vjeru u ovaj sakrament. Ovaj sakrament NE MOGU PRIMITI, ONI KOJI NEMAJU PRISTUP SAKRAMENTU ISPOVIJEDI. Svi takvi mogu primiti ovaj sakrament samo ako će biti u nekoj krajnjoj smrtnoj pogibelji.

 

  • Nakon mise kao što je to tradicija niz godina biti će vanjska procesija s upaljenim svijećama. Nešto svijeća imamo u sakristiji pa ako trebate za taj dan možete si nabaviti. Imamo i štitnike.

 

  • Bilo bi lijepo da se za ovaj dragi blagdan pripremimo čistom dušom. U TRODNEVNICI(petak i subotu) I NA SAM DAN biti će na raspolaganju za ispovijed svećenici gosti.

 

  • Do Gospe Lurdske i na sam dan prije mise moći ćete upisivati molitve, koje će biti čitane na kraju Sv. Mise na blagdan Gospe Lurdske. Neka molitve budu usmjerene  na ozdravljenja, mir, blagoslov…pojedinaca i obitelji.

 

  • Zahvaljujem svima koji nesebično daruju svoje vrijeme za Boga i za našu župnu zajednicu:članovima zbora, ministrantima i svima onima koji ste poznati dragom Bogu.

 

 

  • Hvala svima koji su darovali za grijanje i za cvijeće.

 

 

  • U petak kada će biti klanjanje kroz cijeli dan moliti ćemo da dragi Bog izlije milosti ozdravljenja , oslobođenja i svakog blagoslova na sve one za koje će se moliti i koji će dolaziti. Zamolio bih one koji mogu kroz dan biti u Crkvi dežurni  po sat vremena da mi se jave.

 

  • NEKA NAM NA POMOĆ BUDE zagovor sv. Jurja, bl. Alojzija Stepinca, Sv. Skolastike i Gospe Lurdske!

DONACIJE ZA OBNOVU ŽUPNE CRKVE

ŽUPA SV. JURJA MUČENIKA I SRCA MARIJINA

KANIŠKA IVA 95

43283 KANIŠKA IVA

Žiro račun župe, kunski i devizni :

IBAN računa:

HR4923400091110496669

BIC / SWIFT CODE: PBZGHR2X

Privredna banka Zagreb

Arhiva